Viyana Dil Kuponu

1 Temmuz 2011 yılından itibaren Entegrasyon Anlaşması’na / Integrationsvereinbarung(Almanca) göre yeni gelen göçmenler, Göçmenler Dairesi tarafından oturma izini alabilmek için en az A1 seviyesinde Almanca bildiklerini kanıtlamak zorundalar. İlk oturum izini verildikten sonra, iki yıl içerisinde en azından A2 seviyesinde Almanca dil düzeyine ulaştıklarını göstermeleri gerekiyor.

Süresiz oturma izine sahip olabilmek için – beş yıldan fazla Avusturya’da ikamet ettikten sonra ve göçmenlik yasasına uyarınca – Federal Yasası’na göre en az B1 seviyesinde Almanca bilgisi istenmektedir.

MA 17 – Belediyenin Entegrasyon ve Çeşitlilik Dairesi, yeni göçmenler, veriliş tarihinden itibaren 30 ay geçerliliği olan Viyana Dil Kuponu ile desteklemektedir.

300 Euro değerinde Dil Kuponu

300 Euro (3 çarpı 100 Euro) değerindeki Viyana Dil Kuponu’nu Avusturya’ya son iki yıl içerisinde göç edenlere verilmektedir.

Aşağıda belirtilen koşulları yerine getirmek zorunludur:

  • Aile birliğinin sağlanması nedeniyle bir Avusturya vatandaşı ile beraber yaşamak / Familienzusammenführung.
  • Aileyi birliğinin sağlanması nedeniyle Viyana’da ikamet eden üçüncü bir ülkenin vatandaşıyla yaşamak / Familienzusammenführung.
  • MA 35 – Göç ve Vatandaşlık İşleri Dairesi (Almanca) tarafından ilk oturum iznine sahip olmak.
  • Belediyenin Entegrasyon ve Çeşitlilik ile ilgili 17. Dairesi tarafından Viyana Eğitim Pasaportu’na / Wiener Bildungspass (Almanca) sahipsiniz (Start Coaching).

300 Euro değerindeki Viyana Dil Kuponu’nu kursa başvurulduğu sırada da bozdurulabilir, aynı zamanda Entegrasyon amaçlı Almanca kursları için verilen Avusturya Entegrasyon Fonu’nuna(Almanca) bağlı Federal Kuponu ile birleştirilebilir.

Bunları da beğenebilirsin Yazarın diğer kitapları

Cevap bırakın